Spring naar content

Veelgestelde vragen

Via onze veelgestelde vragen (FAQ) pagina helpen wij u graag met alle vragen die u heeft over onze plinten. Denk hierbij aan algemene vragen, zoals hoe je het beste plinten kiest, hoe kiest u plinten en wat is een sokkel. Ook vertellen we u meer over het design van onze producten, zoals in welke kleuren onze plinten worden geleverd. Ook leggen we u graag uit wat MDF en grenen plinten zijn.

Veelgestelde vragen | Plinten algemeen

Het kiezen van de juiste plinten begint bij de keuze tussen onze verschillende modellen. Ook de hoogte en de dikte zijn hierbij belangrijk. Informatie over de verschillende overwegingen vindt u hier.

Een sokkel is een andere benaming voor de plintneut. Deze benaming komt vooral voor in België.

Deurlijsten (architraven) en plintneuten werden in de Nederlandse Architectuur tussen 1840- 1950 veelvuldig toegepast. De deurlijst is een lijst op/om een kozijn, die een tweetal functies heeft. Als eerste wordt de deurlijst gebruikt om eventuele scheuren op te vangen die kunnen ontstaan na het stuken van een wand tegen het kozijn. Door de deurlijst op de scheiding te plaatsen van muur en kozijn worden eventuele scheuren uit het zicht ontnomen.

Als tweede is de deurlijst een sierelement op het kozijn: een genot om naar te kijken. De plintneut dient als mooie aansluiting voor de deurlijst en de plint. De plintneut is breder dan de deurlijst en hoger dan de plint. MooiePlinten.nl presenteert een aantal mooie combinaties van deurlijsten (architraven) en plinten. Natuurlijk bent u vrij om zelf combinaties te maken.

Lees op de pagina “Deurlijsten” meer over dit onderwerp.

De term platte plint kan gebruikt worden voor verschillende producten. Er zijn kleine plinten – vaak in de kleur van de vloer (ook wel plakplinten genoemd). Deze plinten worden gebruikt om randjes weg te werken langs deurposten, traphekjes en drempels.
Een andere interpretatie van de term is dat we spreken over aan de muur geplaatste plinten die daadwerkelijk plat van vorm zijn, dus weinig dikte hebben. Dit kan soms nodig zijn om een plint te plaatsen waar weinig ruimte is. Wij spreken in dit geval over de dikte. Onze plintdiktes starten vanaf 12mm.

Lees op de pagina “Platte plint” meer over dit onderwerp.

Steeds vaker zie je de zogenaamde Engelse plinten. Deze plinten komen oorspronkelijk uit Engelse landhuizen. Met deze sierplinten creëer je een Old English look. Wat erg mooi is voor authentieke huizen. Maar ook voor moderne huizen waarbij je een bepaalde uitstraling wilt bereiken. De plinten zorgen ervoor dat uw vloer een extra warm en sfeervol uiterlijk heeft. Deze MDF plinten bieden wij aan in verschillende monturen en hoogtes.

 

Lees op de pagina “Engelse plint” meer over dit onderwerp.

Muurplinten zijn – uiteraard – plinten die je tegen de muur plaatst. Plinten zijn nodig voor de afwerking tussen uw muur en vloer, dit is nodig omdat zowel de muur en vloer om uiteenlopende redenen niet volledig (tot in de hoek) afgewerkt kunnen worden.

Waar in het verleden de plinten vaak werden geplaatst in dezelfde kleur als de vloer kiezen wij er juist voor om de plint bij de muur te betrekken. Wij hebben hiervoor een uniek assortiment stijlvolle hoge muurplinten ontwikkeld die veel doen voor de sfeer in uw woning.

Lees op de pagina “Muurplint” meer over dit onderwerp.

Naast de standaard gegronde plinten beschikken wij over een unieke aflakservice voor onze MDF en Grenen Plinten. Hierbij heeft u de keuze uit de meest gevraagde RAL-kleuren 9010, 9001, 9016, 9003 en kunnen wij u, op tarief, elke andere kleur aanbieden. Lees op de pagina “Plinten gelakt” meer over de mogelijkheden.

Onze collectie plinten bestaat uit diverse modellen en hoogtes. Alle plinten hebben gemeen dat het in het oog springende en kwalitatief hoogwaardige producten zijn. Onze Gladde plint is het meest strakke model. Het rechte profiel zorgt voor een moderne uitstraling. Maar ook de plinten met afwijkende profielen zijn uitstekend te combineren met een modern interieur. Onze plinten zijn verkrijgbaar tot een hoogte van wel 294 mm. Lees op de pagina “Strakke plinten” meer over de mogelijkheden.

De termen brede plinten, hoge plinten en dikke plinten worden nog wel eens verward. Bij MooiePlinten spreken we van de hoogte van de plinten wanneer we vanaf de grond omhoog meten. De dikte van de plint is de afstand vanaf de muur tot aan de voorkant van de plint. Zowel een hoge plint als een dikke plint wordt wel eens een brede plint genoemd.

Erg verwarrend allemaal maar bij MooiePlinten verkopen we plinten in een grote diversiteit in hoogtes en diktes. De diverse modellen varieren van 12 mm tot 18 mm dikte. In de hoogte bieden we modellen aan vanaf 70 mm. tot  294 mm. voor mensen die een echte blikvanger in de kamer willen hebben.

Lees op de pagina “Hoge plinten” meer over dit onderwerp.

Holle plinten zijn plinten met een uitsparing aan de achterzijde. Een dergelijke plint kan voor diverse doeleinden gekozen worden. De holle ruimte is ideaal om kabels en bedrading weg te werken. Daarnaast is het mogelijk om de holle plint te monteren over een ‘standaard’ nieuwbouwplint.

Lees op de pagina “Holle plint” meer over dit onderwerp.

Staande plinten of opstaande plinten worden zo genoemd omdat hiermee de manier van positioneren wordt beschreven. De term staande plint geeft in dit geval aan dat de plinten staand langs de muur worden geplaatst. Dit in tegenstelling tot liggende plinten die op de vloer worden geplaatst. Opstaande plinten hebben diverse voordelen ten opzichte van liggende plinten.

Lees op de pagina “Staande plint” meer over dit onderwerp.

Een vloerplint zorgt voor de afwerking tussen uw vloer en muur. Wij – bij MooiePlinten.nl – beschouwen de plint als onderdeel van uw muur. Een vloerplint mag in het oog springen en een element vormen in de inrichting van uw woning. Door een hoge vloerplint te plaatsen creeërt u een prachtige overgang tussen de vloer en de muur. Door de juiste kleur en hoogte te combineren kunt u tevens de optische beleving van de ruimte beinvloeden.

Lees op de pagina “Vloerplinten” meer over dit onderwerp.

Wij leveren plinten in allerlei designs, materialen en hoogtes. De plinten worden aangeboden met onderstaande diktes. Op de pagina “Dikte plinten” vind je meer informatie over de verschillende plinten.

 

Plinten bestaan er in veel soorten en maten. Daarbij worden verschillende benamingen door elkaar gebruikt om de veschillende soorten aan te geven. We hebben een overzicht gemaakt van de veel gebruikte benamingen. De indelingen zijn gemaakt op materiaal, stijl, model, afmeting en plaatsingsmethoden. De benamingen kunnen zowel naast elkaar als door elkaar gebruikt worden.

Op de pagina “Soorten plinten” worden alle plinten uitgelicht.

Door in een ruimte dikke prominente plinten te plaatsen kunt u een extra dimensie toevoegen aan het interieur. Door te kiezen voor dikke plinten creëert u een afscheiding tussen vloer en muur en wordt de plint niet meer gezien als onderdeel van de vloer. Bij MooiePlinten zijn we gespecialiseerd in dikke, hoge plinten met diverse authentieke profielen. Al onze modellen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en de dikte van de plinten varieert van 12 mm. tot wel 18mm. U kunt kiezen voor een glad en strak model of voor een authentiek model met een stijlvol profiel.

Lees op de pagina “Dikke plinten” meer over dit onderwerp.

Een kabelgoot is ideaal om alle snoeren veilig en netjes in weg te werken zodat uw interieur zijn natuurlijke uitstraling kan behouden. Wij denken hier dan ook graag in mee en hebben om deze reden een kabelgoot verwerkt in alle modellen van 16 en 18mm dik. Controleer de productbeschrijving op de detailpagina om te zien of uw gewenste uitvoering over een kabelgoot beschikt.

Op de pagina “Kabelgoot” wordt meer informatie getoond over dit onderwerp.

U vindt ze met name in huizen die na de Tweede Wereldoorlog werden gebouwd: dunne plintjes van een goedkoop materiaal. Omdat plinten tegenwoordig met name een decoratieve functie hebben, kunt u heel gemakkelijk een nieuwe plint over de bestaande plint plaatsen zonder dat deze verwijderd hoeft te worden. We hebben het hier over afdekplinten – ook wel renovatie- of overzetplint genoemd. Lees meer over dit onderwerp op de pagina “Afdekplinten“.

Opzetplinten kunt u over uw reeds bestaande standaard (nieuwbouw) plinten plaatsen. Wij bieden een groot assortiment opzetplinten aan. Kies voor de standaard overzet- / opzet-plint. Of selecteer een bestaand model en informeer naar de mogelijkheden om deze te plaatsen door gebruikt te maken van de uitsparing.

Bij Mooieplinten.nl gaan we altijd voor de beste prijs/kwaliteit verhouding waarmee wij onze klanten altijd optimaal kunnen bedienen. Op onze aanbiedingen pagina staan enkele producten met een scherpe prijs. Ook zijn onze producten die al afgelakt en op voorraad zijn vaak extra voordelig.

Bij een bestelling kunt u ervoor kiezen om plinten af te halen in Eindhoven / Veldhoven. Dit bepaart u tijd en geld. Wanneer u voor deze optie kiest nemen wij contact op met u omtrent het afhalen. U kunt de plinten afhalen aan de Habraken 2152B in Veldhoven (5507TH).

Op dit adres kunt u, naast onze plinten afhalen, ook kennis maken met onze collectie en voorzien wij u graag van het beste advies omtrent uw woonwensen. Let op! Om teleurstellingen te voorkomen, adviseren wij u wel om vooraf eerst contact met ons op te nemen. Onze showroom is namelijk (op het moment) nog uitsluitend op afspraak geopend. Zo voorkomt u dat u voor een dichte deur staat. Klik hier voor meer informatie over onze showroom.

Een montuur bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de plint. Onze plinten zijn 2x gegrond en zo kunnen ze ook direct uit ons magazijn afgehaald worden. Kiest u voor de afgelakte plint dan kunt u deze uiteraard ook afhalen. Alleen dient u dan van te voren een datum af te spreken zodat de plinten afgelakt zijn op het moment dat u ze af komt halen.

Plinten bestellen

In verband met het verpakken van de plinten is het handig dat plinten eerst online besteld worden en voldaan. Op deze wijze ligt uw bestelling klaar en hebben we direct al uw gegevens bij de hand.

Waar kan ik de plinten afhalen in de buurt van Eindhoven?

U kunt de plinten komen afhalen aan Habraken 2152B in Veldhoven (5507 TH). Onze showroom is uitsluitend geopend op afspraak.

Vanaf het centrum van Eindhoven is onze showroom slechts een kwartiertje rijden. U bereikt ons door Eindhoven te verlaten via de A2 richting Eindhoven Airport/Meerhoven, verlaat de A2 ter hoogte van de Anthony Fokkerweg, waarna u links afslaat. U vervolgt uw weg richting het Park Forum, die vervolgens overgaat in de Oersebaan. Neem op de tweede rotonde van de Oersebaan de 3de afslag links richting Habraken. U vindt ons op nummer 2152B, waar wij al op u staan te wachten met een kopje koffie of thee.

Na honderd meter vindt u ons aan uw linkerzijde.

Veelgestelde vragen | Design plinten

Naast de standaard gegronde plinten beschikken wij over een unieke aflakservice voor onze MDF en Grenen Plinten. Hierbij heeft u de keuze uit de meest gevraagde RAL-kleuren 9010, 9001, 9016, 9003 en kunnen wij u, op tarief, elke andere kleur aanbieden.

Plinten afgelakt op kleur

Bij Mooieplinten.nl kunt u ervoor kiezen om ons op voorhand uw plinten, architraven of plafondlijsten op kleur te laten spuiten. Dit scheelt u niet alleen werk maar zo kunt u direct de inschatting maken of dit de kleur is die u in gedachte heeft. Wanneer u ervoor kiest om de plinten op kleur te laten aflakken heeft u de keuze uit mat, zijdeglans en hoogglans, zo weet u zeker dat de juiste kleur en glans er voor u altijd bij zit.

De RAL 9010, 9001, 9016, 9003 kleuren zijn de meest voorkomende kleuren en deze kunnen ook tegen een standaard tarief worden aangeboden. Heeft u liever andere kleuren? Dan kunt u dat uiteraard ook bij ons aangeven (kies voor “overige kleur” in het bestelmenu) en dan gaan we direct voor u aan de slag.

 

Onze collectie plinten bestaat uit diverse modellen en hoogtes. Alle plinten hebben gemeen dat het in het oog springende en kwalitatief hoogwaardige producten zijn. Onze Gladde plint is het meest strakke model. Het rechte profiel zorgt voor een moderne uitstraling. Maar ook de plinten met afwijkende profielen zijn uitstekend te combineren met een modern interieur. Onze plinten zijn verkrijgbaar tot een hoogte van wel 294 mm.

Lees meer over dit onderwerp op de pagina “Strakke plinten“.

Of u nu aan het klussen bent in een nieuwbouwhuis of in een oude jaren ’30 woning, een mooie afwerking is het belangrijkste onderdeel van het proces. Met zorg heeft u de juiste houten vloer of laminaatvloer uitgezocht en een bijpassende kleur voor op de muren bepaald. Om voor een mooi geheel te zorgen, is het kiezen van de juiste plinten hierbij erg belangrijk. Een mooie afwerking zorgt voor een stijlvolle en luxueuze uitstraling. En dat is precies wat u wilt bereiken!

Alle informatie wordt weergegeven op de pagina “Houten vloeren plinten“.

Al onze (MDF) plinten worden standaard 2x wit gegrond afgeleverd. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om de plinten afgelakt te bestellen. De plinten worden met eigen vervoer en zorgvuldig verpakt bij u afgeleverd om beschadigingen te voorkomen.

Alle plinten die u hieronder kunt zien worden voorzien van een strakke dubbele laag grondverf. Bijkomend voordeel hierbij is dat de plinten direct overschilderbaar zijn. Schuren is hierbij niet noodzakelijk. Wilt u toch liever volledig afgelakte plinten, bekijk dan onze pagina voor afgelakte plinten.

MDF of Grenen Plinten

De meeste plinten die we leveren zijn vervaardigd van FSC gecertificeerd MDF. MDF plinten zijn makkelijk te verwerken en zijn bovendien stevig en vormvast. Naast de MDF plinten hebben we tevens een collectie Grenen Plinten. Grenen plinten zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar de authentieke beleving van massief hout.

Uitgebreide keuze in plinten

MooiePlinten.nl heeft de grootste selectie aan decoratieve plinten in Nederland en Belgie. We ontwikkelen en verkopen diverse modellen met diverse profielen en uitstralingen. Ieder model is weer verkrijgbaar in een grote diversiteit aan hoogtes. Zo geeft u uw woning die authentieke uitstraling waarnaar u op zoek bent.

Bij MooiePlinten bieden wij een grote collectie design plinten aan. Alle plinten zijn kenmerkend aangezien ze hoger en breder zijn dan standaard plinten. Onze plinten zijn daarom ook een duidelijk design element dat sfeerbepalend kan zijn in iedere woning. Deze plinten zijn niet alleen een afwerking van uw vloer maar een op zichzelf staand element. Hierdoor kunt u als ontwerper spelen met de optische afmetingen van een kamer.

Onze collectie plinten is samengesteld uit unieke designs die door ons -tijdens diverse werkzaamheden – zijn aangetroffen in oude klassieke villa’s. De authentieke profielen zijn door onze nauwkeurig overgenomen, vastgelegd en gereproduceerd. Op deze wijze is ons aanbod klassieke plinten tot stand gekomen en behouden voor de toekomst. Lees meer over onze klassieke plinten op de pagina “Klassieke plinten“.

Via onze aflakservice kunt u plinten in alle kleuren bestelen. Wij merken de laatste tijd een toename in interesse naar Zwarte en grijze Plinten. Deze plinten geven een uitdagend en modern karakter aan de ruimte waarin ze geplaatst worden. Een zwarte plint laat zich uitstekend combineren met lichte muren. Daarnaast gebruikt men vaak een lichte of houten vloer. Informeer bij ons naar de mogelijkheden om uw plinten in zwart of grijs af te lakken. Lees alles over dit onderwerp op de pagina “Zwarte plinten“.

Bij Mooieplinten.nl heeft u de keuze om uw plinten, deurlijsten en vensterbanken te laten aflakken in de door uw gewenste kleur. Hierbij heeft u bij ons de keuze uit de meest gevraagde RAL-kleuren 9001, 9010, 9016, 9003 en kunnen wij u, op tarief, elke andere gewenste kleur aanbieden. Op deze manier weet u zeker dat u plinten krijgt in de juiste kleur. Als u ervoor kiest om de plinten te laten aflakken heeft u de keuze uit 3 glansgraden. Namelijk: mat, zijdeglans of hoogglans.

Hoe je de glansgraden bepaald in het interieur wordt uitgelegd op de pagina “Glansgraad“.

Veelgestelde vragen | MDF plinten

MDF is uiteraard een afkorting, de letters staan voor Medium Density Fibre board (MDF dus). MDF zijn industrieel vervaardigd houten platen.

Lees alles over MDF op de pagina “Wat is MDF“.

Een erg groot percentage van de plinten in woningen zijn witte plinten (of een RAL kleur zoals RAL 9001 of 9010). Wij leveren in de basis witte plinten in grondverf, dit is de ideale basis om een prachtige witte plint aan uw muur te plaatsen.

Onze MDF plinten en Grenen plinten worden standaard twee keer wit gegrond geleverd. De plint is zelf bij aanlevering al wit. De MDF plint dient nog afgewerkt te worden in de door u gewenste kleur. Mocht u dit wensen dan is het mogelijk om gebruik te maken van onze aflakservice. Wij schilderen de plinten in de door u gewenste kleur zodat de plinten direct geplaatst kunnen worden zonder extra behandeling. Een witte afwerking of in RAL 9001 of RAL 9010 behoren uiteraard tot de mogelijkheden.

Uitstraling van witte plinten

De witte hoge plinten waaruit ons assortiment bestaat zijn ideaal voor het verkrijgen van een luxueuze en authentieke uitstraling in iedere woning. Een witte plint benadrukt zowel de vloer als de muur. Daarnaast komen de unieke aspecten van de kamer beter tot haar recht.

MDF Plinten afwerken

MDF is een ideaal materiaal om af te werken. Door de homogene samenstelling van het product is het makkelijk te schilderen, te lijmen en te schroeven. Wij gebruiken voor onze plinten nagenoeg altijd vochtwerende MDF. Dit materiaal is speciaal vervaardigd zodat het zo weinig mogelijk last heeft van vocht.

Veelgestelde vragen | Grenen plinten

Wij bieden een selectie massief houten plinten aan naast onze collectie MDF plinten. Deze plinten zijn gemaakt van massief en kwalitatief hoogwaardig grenen hout. Al het materiaal voor onze houten producten komt van FSC goedgekeurd hout. Dit wil zeggen dat het hout dat gebruikt is voor de fabricage van onze plinten uit duurzaam beheerde bossen komt. Zo weet u zeker dat u niet alleen kwaliteit kiest maar ook voor duurzaamheid van de aarde kiest.

In onze collectie vindt u diverse modellen houten plinten, uiteenlopend van een strakke Gladde Plint tot een karakteristieke Sierplint. De plinten zijn allemaal gebaseerd op modellen die we gevonden hebben in originele Jaren ’30 woningen. De ontwerpen zijn zorgvuldig overgenomen en ondergebracht in onze collectie houten plinten. De houten plinten zijn er in diverse maten maar allemaal zijn het karakteristieke hoge plinten die een aanvulling zijn op uw woning.

Grenen plinten

Hieronder vindt u naast onze vochtwerende MDF plinten een ruimte selectie kwalitatief hoogwaardige grenen plinten. Grenen is een naadhoutsoort en komt veelal van de grove den af. Het mooie aan grenen is dat het een makkelijk te bewerken houtsoort is en dit natuurproduct levert hele mooie resultaten op. Het grote verschil met MDF plinten is dat grenen uw plinten een rustieke uitstraling geeft, waar MDF plinten veelal een rustigere uitstraling hebben. Dit zorgt ervoor dat grenen uitstekend geschikt is voor landelijke interieurstijlen. Als u benieuwd bent of grenen ook wat voor u is, kunt u ook eerst een proefstukje aanvragen. Zo kunt u precies zien of grenen past bij uw woning. Door de authentieke profilering te combineren met een sterk natuurproduct zoals Grenen hout heeft u nu de mogelijkheid om de originele jaren ’30 uitstraling terug te brengen in uw woning met onze houten plinten.

Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.