Chambranten

Onze Chambranten zijn authentieke reproducties uit oude panden, gemaakt van hoge kwaliteit vochtwerende MDF & Grenen. Hierdoor geven ze veel sfeer en authenticiteit aan de ruimtes waar ze worden toegepast.

Chambranten

Wat is zijn chambranten nou precies? Chambrant is synoniem voor architraaf. Ook wel bekend als deurlijst of als koplat.
Chambranten zijn al zeer lange tijd niet meer weg te denken binnen de woningbouw.

De oorspronkelijke functie is nog altijd het verfraaien van een deurkozijn. Tegenwoordig is de achterliggende gedachte om de uitstraling van een kozijn wat historischer maar ook sfeervoller te laten lijken. Hieronder leest u welke soorten chambranten wij in ons assortiment hebben.

Scherpe Prijzen!

(Op ons gehele assortiment)

Gratis

(levering & high tacklijm bij bestellingen vanaf €85)

TOPKWALITEIT

(FSC Vochtewerende MDF of Grenen)

Vensterbank 1930

Architraaf 1930

Gladde plint

Lambrisering 1930

Wat zijn chambranten?

MDF chambranten

De meest voorkomende chambranten zijn gemaakt van MDF. MDF staat voor Medium Density Fibreboard, wat in het Nederlands wordt vertaald naar vezelplaat met een gemiddelde dichtheid. Wij gebruiken een MR (moisture resistant) Het gebruik van MDF heeft veel voordelen, waaronder:

  • Ze zijn relatief goedkoop
  • Ze zijn goed verwerkbaar
  • MDF chambranten hebben geen last van noesten
  • Ze hebben nagenoeg geen werking
  • Ze zijn makkelijk overschilderbaar

Het gebruik van chambranten nam een vogelvlucht aan het eind van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. De uitstraling van interieurs die toen in de mode was vo wordt momenteel vaak  gekopieerd door het hedendaagse moderne architectuur. Hierdoor is ook de vraag naar chambranten in deze stijl toegenomen. Bij MooiePlinten.nl hebben we hieraan gedacht en wij hebben daardoor een uitgebreid assortiment voor u.

Bent u nieuwsgierig wat er allemaal mogelijk is? Of wat er allemaal bij u in huis zou passen? Neem dan eens een kijkje in onze webshop. Vragen? Geen probleem u kunt ons via Whatsapp en E-mail makkelijk en snel bereiken.

Grenen chambranten

Grenen chambranten geven een net wat andere uitstraling mee aan uw kozijnen. Doordat onze grenen chambranten zijn gemaakt van de grove den, hebben deze chambranten een robuustere uitstraling. Grenen kan worden samengesteld van verschillende soorten Pinussen (dennenhout) . Vanwege het stevige en natuurlijke karakter van de grove den hebben wij voor deze houtsoort gekozen voor onze chambranten. Wat zijn de voordelen van dit materiaal voor chambranten?

  • Robuuste en authentieke uitstraling
  • Makkelijk overschilderbaar
  • Erg sterk

Uiteraard zijn ook van deze chambranten verschillende authentieke stijlen te vinden binnen ons assortiment. Ook hier komt de uitstraling en stijl van de 19e en 20e eeuw goed terug.

Is uw interesse gewekt? Weet u al wat u voor ogen hebt of heeft u nog wat inspiratie nodig? U kunt ons volledige assortiment bekijken op onze webshop.Bij vragen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Chambranten kopen

Wilt u chambranten kopen maar weet u niet waar te beginnen? Begin eens met het bekijken van ons assortiment MDF en Grenen chambranten. Zo kunt u een keuze maken welke type het best binnen uw huis past. Indien u dit wenst kunnen wij ook uw chambranten plaatsen.

Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Dit kan via e-mail, telefoon of via Whatsapp. Wij leveren uw bestelling gratis bij een aankoopbedrag van €85,00 incl. Gratis High Tacklijm

Bewonder onze producten in de showroom

has been added to your cart.
Afrekenen