Grenen vensterbanken

HOGE KWALITEIT PLINTEN

GRATIS LEVERING

EIGEN AFLAKSERVICE

GRATIS HIGH TACK LIJM BIJ BESTELLINGEN VANAF €85,-

In verband met de bouwvak is de gemiddelde levertijd voor onze maatwerk producten iets langer dan de gewoonlijke 3 – 4 weken. Deze bedraagt momenteel 6 -8 weken.

Grenen Vensterbanken

Onze vensterbanken

Het kiezen van het juiste model vensterbank kan een lastige keuze zijn, er zijn meerdere factoren die hierbij een rol spelen. Zo is het niet alleen een kwestie van smaak en stijl maar ook de mogelijkheden en niet onbelangrijk het budget spelen een belangrijke rol. Bij Mooieplinten.nl heeft u de keuze uit verschillende modellen vensterbanken, smetplanken, dagstukken en raamlijsten. De diversiteit van onze producten helpt u bij het samenstellen van uw eigen unieke venster. Wij leveren authentieke modellen die we zijn tegengekomen tijdens het renoveren van oude panden. Op onze website vindt u al een aantal combinaties, maar u bent natuurlijk volledig vrij om eigen combinaties te maken die volledig passen in uw interieur.

Bij Mooieplinten.nl kunt u uw complete houten vensterbank voor het venster op maat bestellen in MDF of grenen, u kunt simpelweg de maten invoeren bij de producten en dan gaan wij voor u aan de slag. De vensterbanken, smetplanken en dagstukken kunnen op maat besteld worden, onze raamlijsten bieden we per vaste lengte aan. De prijzen die u getoond krijgt bij de verschillende maten worden berekend aan de hand van het aantal millimeters wat u invult. Heeft u afwijkende maten of komt u er niet uit, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers staan graag voor u klaar om u verder te helpen.

Waarom een grenen vensterbank

Een grenen vensterbank is een vensterbank gemaakt van hout, Pinus hout wel te verstaan.

Grenen vensterbanken worden steeds populairder. Niet verrassend, want grenen vensterbanken  zijn niet alleen heel stijlvol, maar ook relatief goedkoop.

Er zijn natuurlijk veel houtsoorten waar een vensterbank van gemaakt kan worden. Door hun natuurlijke zachte textuur zijn vensterbanken van grenen wel veel goedkoper dan bijvoorbeeld eiken houten vensterbanken.

Hier de voordelen van een grenen vensterbank op een rijtje:

 • Relatief goedkoop
 • Duurzaam
 • Stijlvol
 • Authentiek
 • Milieuvriendelijk

Één van de weinige nadelen die grenen vensterbanken kennen is het feit dat, zoals vele houten producten, harsen bevat, wat kan gaan bloeden.Wij gebruiken hiervoor wel een sealer die dat probeert te voorkomen.

Wij bij Mooieplinten.nl hebben een assortiment gebaseerd op ontwerpen uit de 19e eeuw: 

 • model 1890
 • model 1900
 • model 1901
 • model 1910
 • model 1920
 • model 1930

Monteren grenen vensterbank

Het monteren van een vensterbank kan nogal een klus zijn. Wilt u dit liever door een vakman laten doen? Geen probleem! Wij nemen graag deze klus van u uit handen met ons team van vakmensen.

Wilt u uw vensterbank toch liever zelf monteren? Helemaal top. Maar ook dan helpen we u graag met een paar handige tips, verzameld aan de hand van praktijkvoorbeelden:

 • Een nieuwe vensterbank moet wennen aan de nieuwe kamertemperatuur, neem hiervoor ongeveer 5 uur de tijd;
 • Zorg ervoor dat de ondergrond vlak en recht is;
 • Controleer met een waterpas of de ondergrond vlak en recht is;
 • Test de afmetingen en de hoek van het plaatsen alvorens u de vensterbank daadwerkelijk plaatst. De hoek is belangrijk zodat de naden zo klein mogelijk zijn en de afmetingen zijn belangrijk om te zien of hij wel echt past;
 • Dan is het tijd voor het plaatsen van de vensterbank. Doe dit met de bijgeleverde high tacklijm (v.a. €85,- bestellingen)
 • Controleer nog éénmalig met een waterpas of de vensterbank recht staat alvorens u hem stevig aandrukt;
 • Laat het bindingsmiddel drogen. Neem hier de tijd voor en hou rekening met extra tijd. Het is afhankelijk van de combinatie van materie en temperatuur hoe lang dit duurt.

MDF vensterbanken kopen

Is uw interesse in een nieuwe vensterbank toegenomen? Wilt u een andere sfeer in huis krijgen of is de oude vensterbank aan vervanging toe? Kijk gerust eens rond in onze webshop om te zien wat het beste bij u past.

Vragen? geen probleem, wij helpen u graag verder. U kunt ons e-mailen, bellen of contact opnemen via Whatsapp.Omdat vensterbanken op maat worden gemaakt rekenen wij hier 3 tot 4 weken levertijd voor.

Scherpe Prijzen!

(Op ons gehele assortiment)

Gratis levering

Gratis levering & high tacklijm bij bestellingen vanaf €85

TOPKWALITEIT

(FSC Vochtewerende MDF of Grenen)

Bewonder onze producten in de showroom

has been added to your cart.
Afrekenen