Smetplanken

HOGE KWALITEIT PLINTEN

GRATIS LEVERING BIJ BESTELLINGEN VANAF €85,-

EIGEN AFLAKSERVICE

GRATIS HIGH TACK LIJM BIJ BESTELLINGEN VANAF €85,-

Smetplanken

Als u een van onze vensterbanken hebt gekozen, dan mag een smetplank niet ontbreken. Mooieplinten.nl levert 5 verschillende modellen smetplank met ieder zijn eigen uitstraling.

Wat is nu een smetplank? Dit is een rechtopstaande plank die onder de vensterbank wordt geplaatst. Deze kan strak (jaren’30 stijl) van vorm zijn, maar kan ook geprofileerd zijn. De keuze is afhankelijk van de sfeerbeleving die u wenst te creëren binnen uw interieur. Wilt u een jaren’30 uitstraling, dan kiest u de combinatie 1930. Zoekt u een meer klassieke uitstraling, dan kiest u bijvoorbeeld voor de combinatie 1890. U bent natuurlijk ook vrij om zelf combinaties te maken.

Een vensterbank is dus nooit compleet zonder de smetplank. Het geheel geeft veel cachet aan de vensterbank, het raamkozijn en de sfeer in uw huis. Mooieplinten.nl helpt u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw eigen interieurbeleving.

Scherpe Prijzen!

(Op ons gehele assortiment)

Gratis

(levering & high tacklijm bij bestellingen vanaf €85)

TOPKWALITEIT

(FSC Vochtewerende MDF of Grenen)

Waarom een smetplank?

Een smetplank heeft een erg belangrijke functie. Je kunt een vensterbank ook eigenlijk niet aanleggen zonder een smetplank. Wat doet een smetplank dan precies? Het legt het zwaarteaccent op de onderzijde van het venster van de vensterbank. Hiermee brengt het een esthetisch balans in het geheel.

Welke keuzes heb ik?

Wij bieden 5 verschillende smetplanken aan:

• Model jaren 1890
Het originele model bestond uit 2 delen, wij hebben voor u het model uit éénstuk gefreesd zodat het makkelijker is met monteren. Deze smetplank behoeft weinig uitleg, dit model behoort tot onze favorieten

• Model jaren 1900
Smetplank 1900 heeft ronde vormen en loopt van breed naar smaller, van dik naar dunner, dit model is mooi in combinatie met vensterbank 1900, maar ook vensterbanken 1890 en 1920 behoren tot goede keuzes

• Model jaren 1901
Smetplank 1901 is gereproduceerd in een monumentaal pand in Overveen en door ons opgenomen in het assortiment omdat het een fantastisch mooi profiel is waar je normaliter niet zomaar aan kunt komen. Het profiel kenmerkt zich door een facetprofiel tussen 2 bandjes die eigenlijk gecombineerd moet worden met Vensterbank 1901.

• Model jaren 1920
Deze smetplank wordt vaak toegepast in wat strakkere interieurs, het vlakke gedeelte van de smetplank met de rechte en ronde afwerking aan de onderzijde maakt dit model toepasbaar bij elk model vensterbank op onze website. Wij combineren deze vaak met Vensterbanken 1900 en 1920.

• Model jaren 1930
De gouden periode (Belle Epoque tijd) binnen de Nederlands woningbouw is hieraan af te lezen, een parel voor uw venster. Als de smetplank vrij hangt is het mooier om de kopse zijden af te werken met een eindstukje, zodat de profilering doorloopt tegen de muur.

Smetplank kopen?

Heeft u interesse in een van onze modellen? Neem dan contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. Dit kan telefonisch, via Whats-App of via de e-mail.

Bewonder onze producten in de showroom

has been added to your cart.
Afrekenen