MDF vensterbanken

HOGE KWALITEIT PLINTEN

GRATIS LEVERING

EIGEN AFLAKSERVICE

GRATIS HIGH TACK LIJM BIJ BESTELLINGEN VANAF €85,-

In verband met de bouwvak is de gemiddelde levertijd voor onze maatwerk producten iets langer dan de gewoonlijke 3 – 4 weken. Deze bedraagt momenteel 6 -8 weken.

MDF Vensterbanken

Onze vensterbanken

Het kiezen van het juiste model vensterbank kan een lastige keuze zijn, er zijn meerdere factoren die hierbij een rol spelen. Zo is het niet alleen een kwestie van smaak en stijl maar ook de mogelijkheden en niet onbelangrijk het budget spelen een belangrijke rol. Bij Mooieplinten.nl heeft u de keuze uit verschillende modellen vensterbanken, smetplanken, dagstukken en raamlijsten. De diversiteit van onze producten helpt u bij het samenstellen van uw eigen unieke venster. Wij leveren authentieke modellen die we zijn tegengekomen tijdens het renoveren van oude panden. Op onze website vindt u al een aantal combinaties, maar u bent natuurlijk volledig vrij om eigen combinaties te maken die volledig passen in uw interieur.

Bij Mooieplinten.nl kunt u uw complete houten vensterbanken voor het venster op maat bestellen in MDF of grenen, u kunt simpelweg de maten invoeren bij de producten en dan gaan wij voor u aan de slag. De vensterbanken, smetplanken en dagstukken kunnen op maat besteld worden, onze raamlijsten bieden we per vaste lengte aan. De prijzen die u getoond krijgt bij de verschillende maten worden berekend aan de hand van het aantal millimeters wat u invult. Heeft u afwijkende maten of komt u er niet uit, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers staan graag voor u klaar om u verder te helpen.

Waarom een MDF vensterbank

Waarom zou u voor een MDF vensterbank kiezen? MDF is gemaakt van samengeperste houtvezels die gemengd zijn met verschillende soorten hars. Deze worden samengeperst tot een gladde plaat. Het is een gebruiksvriendelijk materiaal omdat het MDF niet splintert. Daarnaast is het licht en sterk waardoor het een makkelijk materiaal is om te bewerken. Daarnaast is ook de prijs van MDF een groot voordeel. Een klein nadeel is dat MDF door de structuur van de platen snel water opneemt. Hierdoor kan het materiaal uitzetten wat voor problemen kan zorgen. Daardoor wordt MDF meestal binnen gebruikt en zult u hier bij uw vensterbanken geen problemen van ondervinden.

De voordelen van een MDF vensterbank op een rijtje:

 • Licht
 • Sterk
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Bij het maken van een keuze voor een vensterbank is het belangrijk om na te denken over welke sfeer u in uw huis wilt creëren. Binnen ons assortiment hebben we verschillende stijlen:

 • model 1890
 • model 1900
 • model 1901
 • model 1910
 • model 1920
 • model 1930

Monteren MDF vensterbank

Een vensterbank monteren kan een hele klus zijn. Doet u dit liever niet zelf? Geen probleem; wij nemen deze graag van u uit handen met ons team van vakmensen.

Wil u toch liever zelf uw vensterbank monteren, ook dan helpen we u graag verder met een paar handige tips:

 • Laat de nieuwe vensterbank 5 uur wennen aan de nieuwe omgevingstemperatuur (huiskamer);
 • Zorg voor een vlakke en rechte ondergrond;
 • Controleer de ondergrond met een waterpas;
 • Plaats de vensterbank zonder deze vast te zetten te controleren of de afmetingen kloppen. Denk hierbij ook om de juiste hoek zodat de naden zo klein mogelijk zijn.
 • Plaats de vensterbank met de bijgeleverd high tacklijm. (V.a. €85,- gratis erbij geleverd)
 • Controleer de vensterbank nog éénmalig met een waterpas alvorens hem stevig aan te drukken;
 • Laat de high tacklijm drogen. Geef hier de ruimte voor en hou rekening met extra tijd afhankelijk van de materie en temperatuur;

MDF vensterbanken kopen

Bent u toe aan een nieuwe vensterbank? Of wilt u gewoon een andere sfeer in huis? Bekijk dan ons assortiment en kies wat het beste bij u past. Komt u er niet uit? Geen nood! Wij helpen u graag verder. Bel ons gerust op, wij staan u graag te woord met kennis uit de praktijk. Omdat vensterbanken op maat gemaakt worden, rekenen wij hier 3 tot 4 weken levertijd voor.

Scherpe Prijzen!

(Op ons gehele assortiment)

Gratis levering

Gratis levering & high tacklijm bij bestellingen vanaf €85

TOPKWALITEIT

(FSC Vochtewerende MDF of Grenen)

Bewonder onze producten in de showroom

has been added to your cart.
Afrekenen