Architraven

Onze Architraven zijn authentieke reproducties uit oude panden, gemaakt van hoge kwaliteit vochtwerende MDF & Grenen. Hierdoor geven ze veel sfeer en authenticiteit aan de ruimtes waar ze worden toegepast.

Architraven

Een architraaf is een ander woord voor deurlijst, koplat en in Belgie ook wel Chambrant genoemd. Architraven worden al geruime tijd gebruikt in de woningbouw. De oorspronkelijke functie is het verfraaien van een deurkozijn. Architraven worden tegenwoordig vooral gebruikt om deuren een historische en sfeervolle uitstraling te geven. Door te variëren in de vorm en afmetingen van een Architraaf is het goed mogelijk om de sfeer in uw woning aan te passen aan uw eigen stijl.

Architraven kunt u online bestellen bij MooiePlinten. Wij beschikken over een schitterend assortiment aan MDF & Grenen Architraven. Ieder product heeft zijn eigen stijl en uitstraling maar zorgen allemaal voor een authentiek interieur. Met name in jaren 30-stijl woningen of juist als accent in een moderne woning komen onze architraven uitstekend tot hun recht. Onze collectie Architraven is de grootste en meest complete in de BeNeLux. Iedere Architraaf is verkrijgbaar in diverse breedtes een groot aantal verschillende uitvoeringen.

Scherpe Prijzen!

(Op ons gehele assortiment)

Gratis

(levering & high tacklijm bij bestellingen vanaf €85)

TOPKWALITEIT

(FSC Vochtewerende MDF of Grenen)

Vensterbank 1930

Architraaf 1930

Gladde plint

Lambrisering 1930

Wat is een Architraven

Deurlijsten en PlintNeuten werden in de Nederlandse Architectuur tussen 1840- 1950 veelvuldig toegepast. De Deurlijst is een lijst op/om een kozijn, die een  tweetal functies heeft. Als eerste wordt de Deurlijst gebruikt om eventuele scheuren op te vangen die kunnen ontstaan na het stuken van een wand tegen het kozijn, door de Deurlijst op de scheiding te plaatsen van muur en kozijn worden eventuele scheuren uit het zicht ontnomen.

Als tweede is de Deurlijst een sierelement op het kozijn, een genot om naar te kijken. De PlintNeut dient als mooie aansluiting voor de Deurlijst en de Plint. De PlintNeut is breder dan de Deurlijst en hoger dan de Plint. MooiePlinten.nl presenteert een aantal mooie combinaties van Deurlijsten en Plinten. Natuurlijk bent u vrij om zelf combinaties te maken.

We hebben een prachtig assortiment Deurlijsten, Neuten en Plinten, in veel breedtes en profielen.

Andere namen voor deze lijsten die ook gebruikt worden, zijn:

  • Architraaf / Architraven:     ( benaming wordt veel in Nederland gebruikt )
  • Deurlijst / Deurlijsten:     ( benaming wordt gebruikt in Nederland en België )
  • Chambrant / Chambranten:     ( benaming wordt gebruikt in België )

Hoe en waar plaats ik een Deurlijst:

De Deurlijst wordt op het kozijn / muur geplaatst. Als u een Plintneut gebruikt, zorg dan dat deze 1cm hoger is dan de plint en dat u de Deurlijst in het midden op de plintneut plaatst.
Gebruikt u geen Plintneut, dan plaatst u de Deurlijst een 1/2cm vanaf het einde van het kozijn aan de deurzijde. ( dit geldt voor Stompe kozijnen )

Heeft u een opdekkozijn, dan plaatst u de Deurlijst naast het scharnier wat aan de voorzijde op het kozijn is bevestigt. Verder dient u te weten bij een opdekkozijn dat het kozijn vaak een aantal mm buiten de
muur uitsteekt. Hoeveel dat deze uitsteekt is afhankelijk van het stukwerk wat er op de muur gezet wordt.

Om een Deurlijst en Plintneut op een opdekkozijn te plaatsen heeft u een Opvullat nodig, deze heeft MooieDeurlijsten.nl in 4-6-9 en 12mm dik, en deze is in de webshop per lengte te bestellen. U bestelt deze in hetzelfde aantal als de Deurlijsten. Hoe en waar u de opvullat plaatst laten wij zien op deze tekening. De rode kleur op de tekening is de Opvullat.

Bewonder onze producten in de showroom

Je hebt dit product net aan de winkelwagen toegevoegd: