Sierlatten

Onze Sierlatten zijn authentieke reproducties uit oude panden, gemaakt van hoge kwaliteit vochtwerende MDF & Grenen. Hierdoor geven ze veel sfeer en authenticiteit aan de ruimtes waar ze worden toegepast.

Sierlatten

Sierlatten, het woord zegt u wellicht niet meteen iets. Het is synoniem aan architraaf. En wat doen deze precies? Eigenlijk verklapt het eerste deel in het woord het al. Het siert uw huis. Specifiek uw deurkozijn dit geval.

Sierlatten stammen uit de late jaren van de 19e eeuw en de vroege jaren van de 20e jaren. Deze interieurstijlen komen nu weer helemaal terug en daar spelen onze sierlatten goed op in.

Scherpe Prijzen!

(Op ons gehele assortiment)

Gratis

(levering & high tacklijm bij bestellingen vanaf €85)

TOPKWALITEIT

(FSC Vochtewerende MDF of Grenen)

Vensterbank 1930

Architraaf 1930

Gladde plint

Lambrisering 1930

Wat zijn sierlatten?

MDF sierlatten

De meest voorkomende sierlatten worden gemaakt van MDF. Wat is MDF dan precies? MDF staat voor Medium Density Fibreboard. Anders gezegd is het een vezelplaat materiaal met gemiddelde dichtheid.

Wat zijn de voordelen van MDF sierlatten vraagt u?

  • MDF is relatief goedkoop
  • MDF is makkelijk verwerkbaar
  • MDF heeft geen last van noesten
  • MDF heeft nagenoeg geen werking
  • MDF is makkelijk overschilderbaar

Zoals eerder vermeld werden sierlatten met name eind van de 18e eeuw en begin van de 19e eeuw gebruikt. Doordat deze stijl weer helemaal terugkomt zijn ook deze sierlatten weer helemaal in de mode. Sierlatten komen dan ook veel voor in moderne architectuur.

Om aan deze vraag tegemoet te komen hebben wij ervoor gekozen een stijlvol assortiment op te zetten zodat u direct kunt zien wat voor uitstraling zo’n sierlat met zich mee brengt.

Bent u benieuwd hoe onze sierlatten eruit zien? Kijkt u gerust eens rond in onze webshop en visualiseer hoe een van deze sierlatten bij u in huis zou staan. Voor vragen zijn wij uiteraard altijd bereikbaar, via e-mail, telefoon of Whatsapp.

Grenen sierlatten

Is MDF niet helemaal uw ding? Geen probleem. Wij hebben namelijk ook grenen sierlatten. Hier wordt een totaal andere uitstraling door gecreëerd. Grenen staat voor een houtsoort gemaakt van verschillende soorten Pinussen. Wij gebruiken alleen de grove den voor onze grenen sierlatten. Door het houten materiaal is het karakter van deze sierlatten een stuk steviger en natuurlijker. Wat resulteert in een robuuster gevoel.

Wat zijn de voordelen van grenen koplatten?

  • Deze koplatten zijn erg sterk
  • Hebben een robuuste en authentieke uitstraling
  • Ze zijn makkelijk overschilderbaar

Uiteraard hebben we ook bij de grenen sierlatten gekeken naar de verschillende authentieke stijlen die doen terugdenken aan de 19e en 20e eeuw. Dit alles vindt u terug in onze webshop. Neem gerust een kijkje en doe ideeën op voor wat goed zou staan bij u in huis.

Uiteraard kunt u altijd bij ons terecht mocht u vragen hebben. Dit kan via e-mail, telefoon of  Whatsapp.

Sierlatten kopen

Heeft u interesse in sierlatten gemaakt van MDF of grenen? Neem dan contact met ons op. We leveren al gratis bij een bestelling vanaf €85,00 waarbij u ook nog eens gratis high tack lijm. We hebben een ruim aanbod met scherpe prijzen.

Bewonder onze producten in de showroom

has been added to your cart.
Afrekenen