Montage

HOGE KWALITEIT PLINTEN

GRATIS LEVERING BIJ BESTELLINGEN VANAF €85,-

EIGEN AFLAKSERVICE

GRATIS HIGH TACK LIJM BIJ BESTELLINGEN VANAF €85,-

Waarom levert MooiePlinten.nl geen 4880mm plinten?

Montage

Het antwoord is eigenlijk heel simpel: we streven naar de mooiste afwerking voor bij u in huis. Door het feit dat veel vloeren niet 100% vlak zijn is het gewoonweg bijna onmogelijk om een plint van 4880mm strak te plaatsen op een vloer. Met deze lange lengte is er dan een grotere kans op kieren tussen de plint en de vloer. Deze kieren geven een enorme afbreuk aan het totaalbeeld van uw interieur.
De perfecte manier van plinten plaatsen in onze mening is om ze pas te zagen op de vloer, iets wat met een lengte van 2440mm vele malen makkelijker te doen is.
Een lengte van 2440mm is daarbij ook een stuk handelbaarder op een zaagtafel. Met een combinatie van het juiste gereedschap en vakmanschap bereikt u een fantastisch resultaat.

Het hebben van meer overgangen tussen plinten van 2440mm is daarbij vrijwel onzichtbaar te maken door de plinten aan elkaar te zetten middels een 45 graden verstek. Geloof ons, kieren tussen vloer en plint is een veel grotere ergernis dan het verstek zagen van uw plinten.

Scherpe Prijzen!

(Op ons gehele assortiment)

Gratis

(levering & high tacklijm bij bestellingen vanaf €85)

TOPKWALITEIT

(FSC Vochtewerende MDF of Grenen)

 

In Nederland en België zijn er veel doe-het-zelvers actief. De meeste mensen vinden het leuk om in eigen huis te klussen, waaronder ook het zelf leggen van een houten- of tegelvloer. Bij vloeren horen ook plinten. Wij van Mooieplinten.nl zeggen dat plinten niet bij de vloer horen maar bij de wanden en kozijnen/deuren om een kuipeffect te voorkomen. De plinten van mooieplinten.nl zijn gegrond en zijn makkelijk zelf te plaatsen omdat er bij levering een technische beschrijving geleverd wordt die informatie biedt over het plaatsen/monteren en het aflakken van de plinten.

Monteren van onze producten.

De volgende stappen doorloopt u om plinten goed te monteren.

1. Verstekzagen

Wanneer de juiste afmetingen zijn genomen voor het bekleden van uw interieur en u de plinten wil gaan plaatsen, is het eerst belangrijk om de stukken waar plinten verlengd moeten worden in verstek te zagen. Dit zorgt ervoor dat de plinten bijna onzichtbaar in elkaar overgaan. Een afkortzaagmachine wordt hiervoor aanbevolen. Zie het ‘gedetailleerde informatie’ gedeelte onderaan de pagina voor extra informatie.

2. Aflakken (indien van toepassing)

Indien u gegronde producten heeft besteld is het verstandig om de plinten af te lakken nadat u deze op maat heeft gezaagd en geschuurd heeft. Als u afgelakte plinten heeft besteld krijgt u altijd een potje verf in de bestelde kleur erbij om zaagsneden nog netjes bij te tippen. Op die manier zien de plinten er alsnog top uit. Aflakken gebeurt ook vaak pas nadat de plinten zijn gelijmd. Denk bijvoorbeeld aan gevallen waarin de plinten bevestigd worden waarna een schilder de muren en plinten meteen in dezelfde kleur meeneemt.

3. Lijmen 

Nu u bent aangekomen bij het vastzetten van de plinten is het eerst belangrijk om de muur waar ze op bevestigd worden, even goed schoon te maken. Als dit is gebeurt is het een kwestie van dotjes HighTack lijm aanbrengen op de plint, ongeveer elke 15-20 cm. De plinten kunnen dan zo tegen de muur geplaatst worden. De HighTack lijm wordt bij bestellingen boven 85,- gratis meegeleverd voor de gehele bestelling.

Gedetailleerde informatie

Verstekzagen:

Alle plinten van mooieplinten.nl dienen in verstek gezaagd te worden om de beste afwerking te verzekeren. U kunt hiervoor een hoge verstekbak of afkortzaagmachine gebruiken. ( Houdt u aan de veiligheidsvoorschriften voor alle zaagmethoden.) De meeste verstekken zullen onder 45 graden gezaagd worden, maar er is een mogelijkheid dat u een vals verstek dient te maken, dit zult u op gevoel en met de hand moeten uitvoeren. Komt u met uw plint bij het kozijn aan en u kunt of wilt geen plintneut gebruiken en de plint steekt buiten het kozijn uit, dan is het fraai om uw plint te laten eindigen met een eindstukje. Doet u dit niet dan zult u kops tegen de kabelsponning aankijken. Plinten die op elkaar moeten aansluiten, worden altijd in verstek tegen elkaar geplaatst, dus niet ‘’koud’’ tegen elkaar aan. Daarna de overgang licht schuren zodat het een geheel wordt.

Aflakken / Verven van Plinten:

De plinten van MooiePlinten.nl worden geleverd in een tweemaal gespoten grondverf op waterbasis. De plinten van Mooieplinten.nl kun u het best schuren/zagen voordat u de plint gaat plaatsen. Dit voorkomt onnodig veel werk met aflakken. Tips betreffende aflakken:

 • Plinten licht schuren met korrel 120/150.
 • Plinten op maat zagen en verstekken lichtjes schuren zodat er geen scherpe randen ontstaan.
 • Voordat u de plinten plaatst, na het schuren (vetvrij maken) en eenmaal voorlakken.
 • Nadat de plint is geplaatst, de plinten afkitten aan de bovenzijde tussen muur en plint met een overschilderbare acrylaatkit. Kit goed laten drogen en daarna eventueel vloer afplakken met speciale tape en plinten aflakken. Let Op: Als u tape gebruikt om de vloer af te plakken, zorg dan wel dat de tape na het schilderen meteen verwijderd wordt.

Onze HighTack lijm

Onze lijm is een professionele, elastische, overschilderbare montagelijm op basis van MSP met een extreem hoge aanvangskleefkracht. HighTack lijm is een hoogwaardig product voor structurele verlijming van bijvoorbeeld platen, plinten, panelen voor wanden, vloeren en plafonds.

Gebruik High Tack lijm:

 • Dotjes HighTack lijm aanbrengen om de 15-20 cm
 • Plaats plint / architraaf tegen muur
 • Plint / architraaf permanent verlijmen op muur
 • Niet aanbevolen ondergronden: PE, PP en Teflon.
 • Gereedschap: spuitkoker met hand- of luchtkitspuit verwerken.
 • Niet verwerken beneden +5ºC.
 • Natte lijmresten verwijderen met CLEANER CS 60®.

Eigenschappen:

 • Temperatuurbestendigheid: van -40ºC tot +100ºC.
 • Vocht- en vorstbestendigheid: goed.
 • Chemicaliënbestendigheid: bestand tegen alle weersinvloeden,
  UV-licht, korte inwerking van verdunde zuren, basen en zouten.
 • Overschilderbaarheid: goed.
 • Elasticiteit: blijvend elastisch.

Bewonder onze producten in de showroom

has been added to your cart.
Afrekenen