Montage

HOGE KWALITEIT PLINTEN

GRATIS LEVERING BIJ BESTELLINGEN VANAF €85,-

EIGEN AFLAKSERVICE

GRATIS HIGH TACK LIJM BIJ BESTELLINGEN VANAF €85,-

Gratis High Tacklijm vanaf €85,-

Een professionele, elastische, overschilderbare montagelijm op basis van MSP met een extreem hoge aanvangskleefkracht. TOEPASSING CS HIGH TACK FAST® is een hoogwaardig product voor structurele verlijming van bijvoorbeeld platen, plinten, panelen voor wanden, vloeren, plafonds, enz. Stempelen of klemmen is in de meeste gevallen niet nodig.

Toepassing/lijmen:
Verlijming van vrijwel alle in de bouw voorkomende materialen en (zelfs vochtige) ondergronden. Binnen en buiten toepasbaar zonder randzone vervuiling. Overschilderbaar met de meeste soorten acryllatex- en alkydverf. Verlijmen van gips, glas, spiegels, vele kunststoffen (acrylaat), (natuur-) steen, beton, hout en vele metalen op diverse ondergronden en onderling. Voorbeelden: Wandbekleding, plafondpanelen, isolatiepanelen (steenwol,schuimen, pur, ps, etc), bouwconstructies, ornamenten, lijsten, dorpels, vensterbanken, plinten, lijsten, dakelementen en gevelelementen. VERWERKING Bewerking ondergrond: de ondergrond moet goed schoon, stof- en vetvrij zijn. Gebruik van PRIMER CS 60® alleen nodig daar waar extreme constructieve eisen gesteld worden in combinatie met zeer poreuze ondergronden.

Gebruik High Tack lijm:

 • Dotjes High Tack lijm aanbrengen om de 15-20 cm
 • Plaats Plint / Deurlijst tegen muur
 • Plint / Deurlijst permanent verlijmen op muur
 • Niet aanbevolen ondergronden: PE, PP en Teflon.
 • Gereedschap: spuitkoker met hand- of luchtkitspuit verwerken.
 • Niet verwerken beneden +5ºC.
 • Natte lijmresten verwijderen met CLEANER CS 60®.

Eigenschappen:

 • Temperatuurbestendigheid: van -40ºC tot +100ºC.
 • Vocht- en vorstbestendigheid: goed.
 • Chemicaliënbestendigheid: bestand tegen alle weersinvloeden,
  UV-licht, korte inwerking van verdunde zuren, basen en zouten.
 • Overschilderbaarheid: goed.
 • Elasticiteit: blijvend elastisch.

In Nederland en België zijn er veel doe-het-zelvers actief. De meeste mensen vinden het leuk om in eigen huis te klussen, waaronder ook het zelf leggen van een houten- of tegelvloer. Bij vloeren horen ook plinten. Wij van Mooieplinten.nl zeggen dat plinten niet bij de vloer horen maar bij de wanden en kozijnen/deuren om een kuipeffect te voorkomen. De plinten van mooieplinten.nl zijn gegrond en zijn makkelijk zelf te plaatsen omdat er bij levering een technische beschrijving geleverd wordt die informatie biedt over het plaatsen/monteren en het aflakken van de plinten.

Monteren van Plinten

De artikel heeft betrekking op het aanbrengen van onze MDF plinten.

Methodes:Er zijn verschillende mogelijkheden om plinten te zetten/plaatsen/monteren.

1. Lijmen:
Indien de plint op een vloer geplaatst wordt, kan er volstaan worden met het alleen lijmen van de plinten. U moet hiervoor wel een goede kwaliteit montagekit aanbrengen. ( vanaf € 85,-. levert MooiePlinten.nl de HighTack montagekit er gratis bij.)

Voordeel: U hebt geen onnodige gaten aan de voorzijde van uw plint en de plinten zijn relatief snel te plaatsen.
Nadeel: Plinten zijn niet meer te verwijderen, zonder schade aan stucwerk te veroorzaken en u dient een wat duurdere montagekit te gebruiken.

2. Spijkeren:
De plinten kunnen ook vastgezet worden door middel van een staalspijker, met behulp van een hamer of een pneumatisch (lucht)hamer. Ook bij deze methode dient de plint op de houten/tegelvloer gezet te worden.

Voordeel: Vooral met de luchthamer kan een plint snel gezet worden. De plint is in vergelijking met lijmen, makkelijker te verwijderen van de muur.
Nadeel: Plint zit niet echt vast. Er ontstaan oppervlakte beschadiging van de plint die weer geplamuurd dient te worden. Spijkers zullen niet altijd diep genoeg in de muur komen zodat u zult moeten drevelen om de spijkers verder in de plint te drijven. Doet u dit niet, dan zullen er lelijke bobbels in uw plint ontstaan die u niet kunt wegschuren en dus altijd zichtbaar zullen blijven.

3. Boren en Pluggen:
Met boren en pluggen wordt de plint met behulp van een plug en schroef vast gezet aan de muur.

Voordeel: De plint zit muurvast. De plint is verwijderbaar mits de schroefgaten niet worden geplamuurd. Boren en pluggen is alleen nodig als u de (tapis) parketvloer strak tegen de plint wil leggen.
Nadeel: Veel werk met plaatsen. Duurder in uitvoering. Schroefgaten dienen te worden geplamuurd.(Dit hoeft geen nadeel te zijn indien het goed en zorgvuldig wordt uitgevoerd.)

Pas maken en zagen van Plinten

Verstekzagen:
Alle geprofileerde plinten van mooieplinten.nl dienen zowel in binnen- als buitenhoek in verstek gezaagd te worden. U kunt hiervoor een hoge verstekbak of afkortzaagmachine gebruiken. ( Houdt u aan de veiligheidsvoorschriften voor alle zaagmethoden.) De meeste verstekken zullen onder 45 graden gezaagd worden, maar er is een mogelijkheid dat u een vals verstek dient te maken, dit zult u op gevoel en met de hand moeten uitvoeren. Komt u met uw plint bij het kozijn aan en u kunt of wilt geen plintneut gebruiken en de plint steekt buiten het kozijn uit, dan is het fraai om uw plint te laten eindigen met een eindstukje. Doet u dit niet dan zult u kops tegen de kabelsponning aankijken. Plinten die op elkaar moeten aansluiten, worden altijd in verstek tegen elkaar geplaatst, dus niet ‘’Koud’’ tegen elkaar aan. Daarna de overgang licht schuren zodat het een geheel wordt. Gladde, strakke plinten hoeven alleen op de buitenhoek in verstek gezet te worden.

Aflakken / Verven van Plinten

De plinten van MooiePlinten.nl worden geleverd in een tweemaal gespoten grondverf op waterbasis. De plinten van Mooieplinten.nl kun u het best schuren/zagen en eenmaal voorlakken voordat u de plint gaat plaatsen. Dit voorkomt onnodig veel werk met aflakken.
Schuren: Plinten licht schuren met korrel 120/150.
Zagen: Plinten op maat zagen en verstekken lichtjes schuren zodat er geen scherpe randen ontstaan.
Voorlakken: Voordat u de plinten plaatst, na het schuren (vetvrij maken) en eenmaal voorlakken. ( zowel lakken op water- als terpentinebasis is mogelijk)
Aflakken: Nadat plint is geplaatst de plinten afkitten aan bovenzijde tussen muur en plint met een overschilderbare acrylaatkit. Kit goed laten drogen en daarna eventueel vloer afplakken met speciale tape en plinten aflakken. ( Let Op: Als u tape gebruikt om de vloer af te plakken, zorg dan wel dat de tape na het schilderen meteen verwijderd wordt.)

Scherpe Prijzen!

(Op ons gehele assortiment)

Gratis

(levering & high tacklijm bij bestellingen vanaf €85)

TOPKWALITEIT

(FSC Vochtewerende MDF of Grenen)

Waarom levert MooiePlinten.nl geen 4880mm plinten?

Montage

Het antwoord is eigenlijk heel simpel, een plint van 4880mm is niet strak te plaatsen op een vloer, door de lange lengte en door de ongelijkheid van bijna alle vloeren in woningen ontstaan er enorme kieren tussen de plint en de vloer, dat is niet vreemd omdat de vloeren nu eenmaal niet 100% vlak zijn. Deze kieren geven een enorme afbreuk aan het totaalbeeld van uw interieur, u kunt nog z’n mooi interieur hebben maar als de plinten slecht geplaatst zijn valt het interieur in het niet.
Plinten dienen als het goed uitgevoerd wordt, pasgezaagd te worden op de vloer zodat de kieren er niet meer zijn, dit is met een lengte van 4880mm ondenkbaar en dus niet mogelijk!!!
Daarom een 2440mm lengte, deze is makkelijk handelbaar in de ruimte en is op een zaagtafel pas te zagen zodat de kieren verleden tijd zijn, met het juiste gereedschap en vakmanschap bereik je een fantastisch resultaat!

Een ander verkoop argument wat je ook hoort is, “je hebt dan minder overgangen nodig” Door een plint te verlengen met 2x een 45 graden verstek is dit onzichtbaar te maken. Kieren tussen vloer en plint is een grotere ergernis dan een plint moeten verlengen.

Bewonder onze producten in de showroom

has been added to your cart:
Afrekenen