Plinten mat, hoogglans of zijdeglans?

Goedkope plinten online bestellen

Plinten mat, hoogglans of zijdeglans?

Bij Mooieplinten.nl heeft u de keuze om uw plinten, deurlijsten en vensterbanken te laten aflakken in de door uw gewenste kleur. Hierbij heeft u bij ons de keuze uit de meest gevraagde RAL-kleuren 9001, 9010, 9016, 9003 en kunnen wij u, op tarief, elke andere gewenste kleur aanbieden. Op deze manier weet u zeker dat u plinten krijgt in de juiste kleur. Als u ervoor kiest om de plinten te laten aflakken heeft u de keuze uit 3 glansgraden. Namelijk: mat, zijdeglans of hoogglans.

Maar hoe bepaalt u nu welke glansgraad past in uw interieur? De drie afwerkingen worden onderscheiden door de hoeveelheid licht die de verf zal reflecteren. Alle drie de glansgraden hebben een specifieke “spiegelglans”-index. Alhoewel dit per verfsoort verschilt, stelt de regel: hoe matter de verf, hoe minder licht deze reflecteert. Hieronder wordt per glansgraad uitgelegd wat het doet met de uitstraling.

Kleurenschema

Plinten mat of zijdeglans?

Om te beginnen, mat. Mat is een glansgraad die eigenlijk heel weinig licht weerspiegelt. De plinten zijn vrijwel zonder reflectie en het licht dat in de kamer valt wordt verzacht. Matte plinten dragen bij aan het creëren van een gezellige en intieme sfeer in huis. Een andere eigenschap van deze glansgraad is dat deze glansgraad, dankzij de afwezigheid van reflectie, onregelmatigheden verbergt. Plinten liggen veelal op de hoogte dat er snel vuil op komt, het voordeel van mat is dat u het dan minder goed ziet.

Zijdeglans zit tussen mat en hoogglans in en is een prima compromis tussen mat en zijdeglans. De glansgraad reflecteert meer licht dan mat en geeft uw plinten een zijdezachte uitstraling. De glansgraad die u kiest is dus eigenlijk afhankelijk van de uitstraling die u wilt in uw huis.

Hoogglans plinten

Hoogglans plinten kennen de hoogste spiegelglans index. Deze reflecteren het meeste licht en hebben een moderne uitstraling. Als u gaat voor heldere en strakke plinten, dan is deze glansgraad zeker aan te raden.

Weet u niet helemaal zeker welke glansgraad u wil hebben en wat dit doet in uw interieur, dan kunt u altijd een proefstukje aanvragen. Voor meer informatie kunt u bellenmailen of chatten. Eén van onze medewerkers helpt u graag verder en kan u van passend advies voorzien.

Scherpe Prijzen!

(Op ons gehele assortiment)

Gratis

(levering & high tacklijm bij bestellingen vanaf €85)

TOPKWALITEIT

(FSC Vochtewerende MDF of Grenen)

Bewonder onze producten in de showroom

has been added to your cart:
Afrekenen