Architraven

Onze Architraven zijn authentieke reproducties uit oude panden, gemaakt van hoge kwaliteit vochtwerende MDF & Grenen. Hierdoor geven ze veel sfeer en authenticiteit aan de ruimtes waar ze worden toegepast.

Architraven: MDF, Grenen, Neuten & Opvullatten

Scherpe Prijzen!

(Op ons gehele assortiment)

Gratis levering

Gratis levering & high tacklijm bij bestellingen vanaf €85

TOPKWALITEIT

(FSC Vochtewerende MDF of Grenen)

Vensterbank 1930

Architraaf 1930

Gladde plint

Lambrisering 1930

Wat zijn architraven?

Een architraaf is een ander woord voor deurlijst, sierlat of koplat en staat in België bekend als chambranten. Architraven worden al geruime tijd gebruikt in de woningbouw. De oorspronkelijke functie is het verfraaien van een deurkozijn. Architraven worden tegenwoordig vooral gebruikt om deuren een historische en sfeervolle uitstraling te geven. Door te variëren in de vorm en afmetingen van een architraaf is het goed mogelijk om de sfeer in uw woning aan te passen aan uw eigen stijl.

Architraven kunt u online bestellen bij MooiePlinten. Wij beschikken over een schitterend assortiment aan MDF & Grenen architraven. Ieder product heeft zijn eigen stijl en uitstraling maar zorgen allemaal voor een authentiek interieur. Met name in jaren 30-stijl woningen maar ook zeker als accent in een moderne woning komen onze architraven uitstekend tot hun recht. Onze collectie Architraven is de grootste en meest complete in de Benelux. Onze architraven zijn verkrijgbaar in diverse breedtes en een groot aantal verschillende uitvoeringen.

Architraven (ook wel deurlijsten genoemd) en plintneuten werden in de Nederlandse architectuur tussen 1840- 1950 veelvuldig toegepast. De architraaf is een lijst op/om een kozijn, die een tweetal functies heeft. Als eerste worden architraven gebruikt om eventuele scheuren op te vangen die kunnen ontstaan na het stuken van een wand tegen het kozijn. Door de architraaf op de scheiding te plaatsen van muur en kozijn worden eventuele scheuren uit het zicht ontnomen.

Als tweede is een architraaf een sierelement op het kozijn, en een genot om naar te kijken. De plintneut dient als mooie aansluiting voor de architraaf en de plint. De plintneut hoort breder dan de architraaf en hoger dan de plint te zijn. MooiePlinten.nl presenteert een aantal mooie combinaties van architraven en plinten. Natuurlijk bent u vrij om zelf combinaties te maken.

We hebben een prachtig assortiment aan houten sierlijsten, zowel MDF als grenen.

Hoe en waar plaats ik een architraaf?:

De architraaf wordt op het kozijn / op de muur geplaatst. Als u een plintneut gebruikt, zorg dan dat deze 10mm hoger is dan de plint en dat u de architraaf in het midden op de plintneut plaatst.
Gebruikt u geen plintneut, dan plaatst u de architraaf een halve cm vanaf het einde van het kozijn aan de deurzijde ( dit geldt voor stompe kozijnen ).

Heeft u een opdek kozijn, dan plaatst u de architraaf naast het scharnier wat aan de voorzijde op het kozijn is bevestigd. Verder dient u te weten bij een opdek kozijn dat het kozijn vaak een aantal mm buiten de muur uitsteekt. Hoeveel dat deze uitsteekt is afhankelijk van het stukwerk wat er op de muur gezet wordt.

Om een architraaf en een plintneut op een opdek kozijn te plaatsen heeft u een opvullat nodig. Deze hebben we in 4, 6, 9 en 12mm dik, en deze is in de webshop per lengte te bestellen. U bestelt deze in hetzelfde aantal als de architraven.

Bewonder onze producten in de showroom

has been added to your cart.
Afrekenen