0
U hebt niets in uw winkelwagen.

0

I.V.M. de bouwvakantie hanteren wij voor enkele producten aangepaste levertijden. Meer weten?

Maatregelen

Hoe kies ik de juiste plinten?

Een vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer in uw huis.  Het kiezen van de juiste plinten is daarbij cruciaal.  Immers, de afwerking is misschien wel het belangrijkste onderdeel bij het creëren van de juiste look en feel van uw interieur.  Maar hoe maakt u nu de juiste keuze en waar moet u op letten bij het aanschaffen van plinten? Wij helpen u hier graag bij!

De essentie van de juiste plinten kiezen bestaat eigenlijk 3 stappen: 

 
Het soort plint kiezen
De dikte en hoogte van de plint bepalen
De kleur van uw plint kiezen

 

Voor welke plint kies je?

Ieder interieur ademt een bepaalde sfeer uit die u ook graag in de details wil laten terugkomen. Of u nu van modern, klassiek, landelijk of van de jaren ’30 sfeer houdt, bij iedere stijl past een bepaald soort plint. 

Alle profielen van de MDF Plinten naast elkaarGladde plinten

Bij een modern interieur zien we vaak dat mensen voor een gladde plint kiezen van circa 9 – 12 cm hoog. Deze afmeting is – met name door woonmagazines en – programma’s – door de jaren heen steeds hoger geworden. Het geeft rust op de muur en straalt een bepaalde luxe uit. Het is veruit de meest populaire plint die wij in allerlei hoogtes, diktes en kleuren aanbieden.

Kraalplinten

Net als een gladde plint, werden ook kraalplinten voornamelijk vroeger veel toegepast in huizen. Kraalplinten zijn uitermate geschikt voor het creëren van een authentieke sfeer in uw interieur. Het kiezen voor een gladde of kraalplint is eigenlijk altijd mogelijk en zijn op diverse woonstijlen van toepassing. Ook met betrekking tot kraalplinten hebben wij diverse hoogtes, diktes en kleuren in ons assortiment.

Luxeplint

Het woord zegt het al. Een plint met een luxe uitstraling en sierlijke accenten die in verschillende woonstijlen kan worden toegepast. Het is maar net wat uw smaak is en welke stijl u wilt creëren. Luxe plinten vindt u bij ons in hoogtes van 12, 14 en 19 centimeter en 1,8 centimeter dik.

Monumentenplinten

Houdt u meer van de klassieke sfeer en wilt u uw interieur een paleisachtige uitstraling geven? Kies dan voor een monumentenplint. Deze werd vroeger met name in herenhuizen uit de jaren 1890/1900 toegepast. Ze hebben vaak een gekrulde vorm waardoor het geheel sierlijk en luxe aandoet. U vindt ze bij ons van 12, 14 en 19 centimeter, waarbij 14 centimeter de meest gangbare hoogte is.

Sierplint

Sierplinten hebben net als monumentenplinten een wat drukkere afwerking waardoor ook deze heel geschikt zijn voor een interieur met een klassieke uitstraling. De sierplint heeft in tegenstelling tot bijvoorbeeld de kraalplint een rondere vorm waardoor het net een extra touch kan geven aan uw interieur. Het is al jaren een heel populair model, u vindt ze bij ons van 12, 14 en 19 centimeter hoog en 1,8 centimeter dik. 

Waalplint

De waalplint past net als de sierplint prima bij een Belgische woonstijl, die vaak gekenmerkt wordt door landelijke elementen en kleuren als beige en grijs. Bij ons kunt u de waalplint in de hoogtes 9 of 12 centimeter bestellen en 1,8 centimeter dik.

Overzetplint 

Wilt u een plint over een bestaande plint plaatsen? Dan biedt een overzetplint (ook wel renovatieplint genoemd) de uitkomst. Doordat de achterkant van deze plinten een uitsparing heeft, kunt u deze heel handig over de oude plint heen plaatsen. Deze plint is te gebruiken over oude plinten die een maximale hoogte hebben van 7 centimeter en een dikte van 1,2 centimeter. Bij mooieplinten.nl vindt u de standaard maat van 9 centimeter breed en 2,2 centimeter dik. Daarnaast kunnen we van elke plint in ons assortiment een overzetplint maken, de minimale dikte hiervoor is 1,8 centimeter.   

 Hoogte en dikte

Nu u de juiste plint voor de afwerking in uw interieur heeft gekozen, wordt het tijd om de goede hoogte en dikte te bepalen. Dit kan namelijk nogal een verschil maken bij het creëren van de juiste stijl.

Hoogte

Gladde plinten hoogtesHet gemiddelde huishouden kiest vaak voor een hoogte van 9 tot 12 centimeter. Hierbij is de hoogte van het plafond en de grootte van uw woonkamer heel bepalend. ‘Hoe hoger het plafond, hoe hoger de plinten’ is een veelgehoorde uitspraak. Vaak komt uw vloer ook beter tot z’n recht bij het toepassen van een hoge plint. Heeft u een kleine woonkamer? Kies dan voor een lagere plint. Hoge plinten maken de ruimte namelijk alleen maar compacter. Ook de stijl van het interieur is belangrijk bij het kiezen van de juiste hoogte. Met name in de bouwstijl van de jaren ’30 zijn hoge plinten populair door het stijlvolle en karakteristieke uiterlijk dat ze geven.

 

Dikte 

Ook de dikte van de plint is medebepalend voor de uitstraling van uw vloer, muur en gehele woning. Voordat dat u tot een aankoop overgaat, is het belangrijk om eerst de ruimte tussen de vloer en de muur op te meten. Zorg er altijd voor dat u een iets dikkere plint bestelt dan u heeft opgemeten, omdat sommige (houten) vloeren in de winter nog wel eens kunnen krimpen waardoor de ruimte iets groter wordt. Kies voor de juiste maat zodat u geen kier blijft zien tussen de vloer en de wand. 

 

En dan welke kleur?

U bent bij de laatste stap in het proces beland: het kiezen van de juiste kleur.

Vroeger zagen we voornamelijk dat mensen kozen voor een eikenhouten vloer met een plint van hetzelfde materiaal. Tegenwoordig is het heel modern om de plint in dezelfde kleur te schilderen als de muur, een trend die overgewaaid is uit België. Let op: u creëert hiermee wel een optisch kleiner vloeroppervlakte. Door bijvoorbeeld de plint mooi in hoogglans af te lakken en de muur juist in matte verf te zetten, creëert u een heel verrassend effect. Zijn uw deuren en kozijnen wit? Dan is uw plint dat ook. Op deze manier loopt het geheel mooi in elkaar door en brengt u rust in uw interieur. Met zulke kleine trucjes kunt u een groots effect creëren zonder daar heel veel moeite voor te hoeven doen.  

Standaard leveren wij gegronde plinten, hiernaast bieden wij u een unieke aflakservice voor al onze MDF en Grenen Plinten. Hierbij heeft u standaard de keuze uit vier verschillende soorten RAL kleuren en kunnen wij u, op tarief, elke andere kleur aanbieden.

Kleurenschema RAL 9003 plinten

Terug naar soort plint

 

Gladde Plint

Strak

Bestellen

Kraalplint

Klassieker

Bestellen

Luxeplint

Elegant

Bestellen

Monumentenplint

Authentiek

Bestellen

Sierplint

Sfeervol

Bestellen

Waalplint

Subtiel

Bestellen

 

 

 

Contact

T: +31 (0)40 298 67 42
M: info@mooieplinten.nl

KvK nr.: 53507975
BTW nr.: NL850906696B01
IBAN:NL48 RABO 0134 7629 40

Habraken 2152B
5507 TH Veldhoven

showroom en afhaalorders op afspraak »


 

 

vertrouwd en veilig kopen bij MooieDeurlijsten.nl