0
U hebt niets in uw winkelwagen.

0

I.V.M. de bouwvakantie hanteren wij voor enkele producten aangepaste levertijden. Meer weten?

Maatregelen

Montage

Montage

In Nederland en Belgie zijn er veel doe-het-zelvers actief. De meeste mensen vinden het leuk om in eigen huis te klussen, waaronder ook het zelf leggen van een houten- of tegelvloer. Bij vloeren horen ook plinten. Wij van Mooieplinten.nl zeggen dat plinten niet bij de vloer horen maar bij de wanden en kozijnen/deuren om een kuipeffect te voorkomen. De plinten van mooieplinten.nl zijn gegrond en zijn makkelijk zelf te plaatsen omdat er bij levering een technische beschrijving geleverd wordt die informatie biedt over het plaatsen/monteren en het aflakken van de plinten.

Monteren van Plinten

De artikel heeft betrekking op het aanbrengen van onze MDF plinten en massief houten plinten

Methodes: Er zijn verschillende mogelijkheden om plinten te zetten/plaatsen/monteren.

1. Lijmen:
Indien de plint op een vloer geplaatst wordt, kan er volstaan worden met het alleen lijmen van de plinten. U moet hiervoor wel een goede kwaliteit montagekit aanbrengen. ( vanaf € 85,-. levert MooiePlinten.nl de HighTack montagekit er gratis bij.)

Voordeel: U hebt geen onnodige gaten aan de voorzijde van uw plint en de plinten zijn relatief snel te plaatsen.
Nadeel: Plinten zijn niet meer te verwijderen, zonder schade aan stucwerk te veroorzaken en u dient een wat duurdere montagekit te gebruiken.

2. Spijkeren:
De plinten kunnen ook vastgezet worden door middel van een staalspijker, met behulp van een hamer of een pneumatisch (lucht)hamer. Ook bij deze methode dient de plint op de houten/tegelvloer gezet te worden.

Voordeel: Vooral met de luchthamer kan een plint snel gezet worden. De plint is in vergelijking met lijmen, makkelijker te verwijderen van de muur.
Nadeel: Plint zit niet echt vast. Er ontstaan oppervlakte beschadiging van de plint die weer geplamuurd dient te worden. Spijkers zullen niet altijd diep genoeg in de muur komen zodat u zult moeten drevelen om de spijkers verder in de plint te drijven. Doet u dit niet, dan zullen er lelijke bobbels in uw plint ontstaan die u niet kunt wegschuren en dus altijd zichtbaar zullen blijven.

3. Boren en Pluggen:
Met boren en pluggen wordt de plint met behulp van een plug en schroef vast gezet aan de muur, Antonis Interieur zet bijvoorbeeld altijd eerst de plint waarna daartegen een traditionele (tapis) parketvloer wordt gelegd, zo hoort de plint bij het huis en niet bij de vloer.

Voordeel: De plint zit muurvast. De plint is verwijderbaar mits de schroefgaten niet worden geplamuurd. Boren en pluggen is alleen nodig als u de (tapis) parketvloer strak tegen de plint wil leggen.
Nadeel: Veel werk met plaatsen. Duurder in uitvoering. Schroefgaten dienen te worden geplamuurd.(Dit hoeft geen nadeel te zijn indien het goed en zorgvuldig wordt uitgevoerd.)

Pas maken en zagen van Plinten

Verstekzagen:
Alle geprofileerde plinten van mooieplinten.nl dienen zowel in binnen- als buitenhoek in verstek gezaagd te worden. U kunt hiervoor een hoge verstekbak of afkortzaagmachine gebruiken. ( Houdt u aan de veiligheidsvoorschriften voor alle zaagmethoden.) De meeste verstekken zullen onder 45 graden gezaagd worden, maar er is een mogelijkheid dat u een vals verstek dient te maken, dit zult u op gevoel en met de hand moeten uitvoeren. Komt u met uw plint bij het kozijn aan en u kunt of wilt geen plintneut gebruiken en de plint steekt buiten het kozijn uit, dan is het fraai om uw plint te laten eindigen in verstek tegen het kozijn aan. Doet u dit niet dan zult u kops tegen de kabelsponning aankijken. Plinten die op elkaar moeten aansluiten, worden altijd in verstek tegen elkaar geplaatst, dus niet ‘’Koud’’ tegen elkaar aan. Daarna de overgang licht schuren zodat het een geheel wordt. Gladde, strakke plinten hoeven alleen op de buitenhoek in verstek gezet te worden.

Aflakken / Verven van Plinten

De plinten van MooiePlinten.nl worden geleverd in een tweemaal gespoten grondverf op waterbasis. De plinten van Mooieplinten.nl kun u het best schuren/zagen en eenmaal voorlakken voordat u de plint gaat plaatsen. Dit voorkomt onnodig veel werk met aflakken.
Schuren:
Plinten licht schuren met korrel 120/150.
Zagen:
Plinten op maat zagen en verstekken lichtjes schuren zodat er geen scherpe randen ontstaan.
Voorlakken:
Voordat u de plinten plaatst, na het schuren (vetvrij maken) en eenmaal voorlakken. ( zowel lakken op water- als terpentinebasis is mogelijk)
Aflakken:
Nadat plint is geplaatst de plinten afkitten aan bovenzijde tussen muur en plint met een overschilderbare acrylaatkit. Kit goed laten drogen en daarna eventueel vloer afplakken met ductape en plinten aflakken. ( Let Op: Als u tape gebruikt om de vloer af te plakken, zorg dan wel dat de tape na het schilderen meteen verwijderd wordt.)

2 artikel(en)

 1. HighTack Kit

  High Tack Lijm koker 290ml

  € 7,95 Nee

  Montagekit: Professionele montagekit voor het plaatsen van plinten en deurlijsten op muren.
  Meer info
 2. Opvullatten voor Deurlijsten

  Opvullatten voor Deurlijsten

  € 4,15 Let op: U ontvangt nog 25% korting op de genoemde prijs
  Opvullatten voor Deurlijsten
  Let op: U ontvangt nog 25% korting op de genoemde prijs

  Levering: Gratis (v.a. 10 Lengtes)
  Montagekit: Gratis (v.a. 10 Lengtes)
  Meer info

2 artikel(en)

Contact

T: +31 (0)40 298 67 42
M: info@mooieplinten.nl

KvK nr.: 53507975
BTW nr.: NL850906696B01
IBAN:NL48 RABO 0134 7629 40

Habraken 2152B
5507 TH Veldhoven

showroom en afhaalorders op afspraak »


 

 

vertrouwd en veilig kopen bij MooieDeurlijsten.nl